Steenfabriek Klinkers

 

IMG_0312In 1938 begon Steenfabriek Klinkers als ambachtelijk familiebedrijf in Maastricht en is door de decennia heen een gevestigde naam geworden in zowel binnen- als buitenland.
Steenfabriek Klinkers produceert handgevormde gevelstenen in diverse kleuren en formaten. Dit proces gebeurt lokaal nog op traditionele wijze met voornamelijk Limburgse lössklei als grondstof. Wij werken met zuivere rood- en geelbakkende klei, waarbij we zo min mogelijk toeslagstoffen gebruiken.

Wanneer de klei de juiste samenstelling heeft, maken we er in een handvorminstallatie stenen van. Uw stenen worden vervolgens gebakken in een traditionele vlamoven tot een prachtig eindproduct op sterkte en kleur.
De kleisamenstelling en ons bakproces zorgen voor de typische kleur van onze stenen. Door de langere baktijd die onze vlamoven vereist, wordt de kleurechtheid van onze stenen ook op langere termijn gewaarborgd.

Eenmaal uit de oven sorteren we onze stenen handmatig om tot de juiste kleur- en kwaliteitssamenstelling te komen. Daarnaast beschikken we over de capaciteit om speciale soorten stenen naar ieders wens te produceren die handmatig zijn gevormd. Onze stenen voldoen aan de meest recente en strenge kwaliteitsnormen.

IMG_0285  IMG_0263  IMG_0304

Voor het prachtige project te Alverna is gebruik gemaakt van alle specifieke eigenschappen van onze fabriek en gekozen voor een op maat geproduceerde sortering. Door de toevoeging van kolen en zouten ontstaat na het bakken een zeer specifieke kleurstelling (paars genuanceerd) waarbij is gekozen voor een hilversums formaat van ca. 240x100x40 mm. Bij elkaar een uniek product voor een unieke bouw!!

IMG_0258  IMG_0296  IMG_0268