Kunst- en Siersmederij Rein Tupker & ZN.

Welkom bij kunst- en siersmederij Rein Tupker & ZN :

Op 12 december 2016 zijn wij, Anne Marie Cleven – interieurarchitect en Huub van Heur – bouwbegeleider, op bezoek geweest bij kunst- en Siersmederij Rein Tupker & ZN. Deze indruk willen we gaarne delen en vertellen wie de man is achter deze ambachtelijke smederij.

tupkerzn-rein-tupker-en-pascal-tupkerRein ( 55 jaar ) leerde op zijn 17e jaar het vak van smid bij een smederij in Laren en op zijn 21e startte hij zijn eigen smederij. Toen nog alleen met zijn vrouw Mirjam doch al snel met meerdere personeelsleden. Momenteel heeft Rein 7 medewerkers en zijn vrouw doet de administratie en planning.
Van zijn 5 kinderen werkt inmiddels Pascal mee in het bedrijf en is voornemens het bedrijf over te nemen.
Behalve smid is Rein ook rijks gediplomeerd hoefsmid.

Inmiddels bestaat het bedrijf bijna 35 jaar en Rein is momenteel ook voorzitter van het NGK, Het Nederlands Gilde voor Kunstsmeden. Het smeedwerk wordt nog steeds op een ambachtelijke manier uitgevoerd, precies zoals de smid het vroeger ook deed, maar de stijl is wel anders geworden. Hele eigentijdse ontwerpen worden er in de smederij gemaakt.

Mark heeft Rein bij de bouw  van villa Walrick betrokken en hij is er bijzonder trots op hier zijn inbreng te mogen tonen. Poorten, balustrades, trappen, deuren etc. passend bij het ontwerp komen van zijn hand in samenwerking met de interieurarchitect.

1-terrashekwerken“Het leukste aan mijn vak”, zegt Rein, “is het op een ambachtelijke manier bezig zijn, creëren van nieuwe ontwerpen en het contact met de klant.”
Rein is een echt ideeën kanon en vindt het fijn om gesprekken met de klanten te voeren en hun wensen te horen.
Wanneer de klant spreekt, ziet hij de situatie al voor zich en komt vervolgens met diverse ideeën, mogelijkheden, oplossingen en advies.

Rein heeft 2 hobby’s, zijn vak als smid en het restaureren van oude auto’s. Momenteel rijdt hij rond in een  VW Pickup uit 1957.

Een mooi bedrijf waarvoor Mark graag naar Soest afreisde.