Huub blikt terug.

Heythuysen, 1 juli 2017.
VILLA WALRICK ervaringen door Huub van Heur – projectbegeleider.
Hallo iedereen, beste vrienden,

Mijn laatste bericht ging over het bereiken van het hoogste punt. Nu gaan we richting de definitieve oplevering, waarbij mijn taak zo langzaam ten einde loopt. Ik vond dit zo’n mooi project, dat het voor mij eigenlijk wel levenslang had mogen duren.
In november 2015 zijn we begonnen en nu juli 2017 gaan we richting de definitieve oplevering.

Naar mijn mening heeft Nederland er een landgoed met villa bijgekregen waar je U tegen mag zeggen. Een villa en landgoed met alles erop en eraan. Diverse mensen van de verschillende disciplines die aan dit project gewerkt hebben, hebben zich in de laatste
maanden al op de site gepresenteerd. Nu wil ik, Huub van Heur, me nader voorstellen als bouwbegeleider van Walrick:

Ik ben geboren op 15 mei 1947. Ik ben getrouwd met Luciana, heb 4 kinderen en 6 kleinkinderen.
Na de HTS bouwkunde (afronding 1970) heb ik bij een grote aannemer gewerkt In Venray. Daarna ben ik in het bedrijf van mijn vader gekomen waar ik gestopt ben op 1 juli 2014.In datzelfde jaar werd ik gevraagd door Mark om de bouw van zijn landgoed
te Alverna te begeleiden en dat dan in de breedste zin van het woord.

Ik wist niet dat breed zó breed zou worden. Naast het bouwkundige heb ik ook alle (logistieke) randzaken begeleid en gecoördineerd. Dit varieerde van alle zaken die de aanleg van de tuin betroffen, tot de totstandkoming van de domotica met de bijbehorende glasvezel.

Dat laatste was er niet in het buurtschap van Alverna en zou er na een eerste inventarisatie bij KPN ook nooit komen. Mooi wel dus. Na veel overleg met een bemiddelaar van Reggifiber is de glasvezelkabel vanuit de dorpskern doorgetrokken en het buurtschap ontsloten.

bloggers1De volgende uitdaging was het gsm-bereik in huis dat er nauwelijks was. Maar ook die hobbel is genomen. Hadden we die hobbels allemaal genomen, kon ik dan de honden van Mark nog eens uitlaten ……… ook dat behoorde bij die randzaken van mijn takenpakket. Nu was dit met deze beesten niet de grootste straf.

Al met al: ik vind het jammer dat ik afscheid moet nemen van “project Walrick”. Ik wens Mark met zijn 2 Golden Retrievers, Sydney en Wappa veel woon- en wandelplezier. Er is een mooi landgoed op een prachtige plek tot stand gekomen. En ik weet nu waar Alverna ligt.

Dank aan allen die hier de revue gepasseerd zijn en óók aan alle anderen die aan dit huis meegebouwd hebben voor de fijne samenwerking. We vormden samen een fantastisch bouwteam!