Ervaringen door Huub van Heur – projectbegeleider.

Hallo iedereen,Huub van Heur

Ik ben Huub van Heur en namens de opdrachtgever Mark mag ik zijn in aanbouw zijnde villa begeleiden.

Ik zal regelmatig iets schrijven over de voortgang van de bouw maar ook over flankerende zaken, die bij deze interessante bouw en zijn omgeving aan de orde komen.

Einde 2015 is de bouw gestart.

Hij wordt opgeleverd het 1 e kwartaal van 2017, wind en weder dienende.

Einde juni is alle betonwerk klaar inclusief de begane grondvloer.

De villa is groot ca 3600 m3 inclusief het wellness gedeelte.

Een villa van dit formaat vergt de nodige aandacht op gebied van de Werktuigbouwkundige – en Elektrische installaties, waar ook de domotica onder valt. Nog maar te zwijgen over de aandacht voor het interieur en de daarbij behorende details, die nu al in een vroeg stadium bekend dienen te zijn.Ik verzeker U, een grote fabriek is er niks tegen.

De villa is gesitueerd op een landgoed Walrick genaamd, valt onder de natuurschoonwet NSW en het omvat ca 53 hectare.

De aandacht van Mark gaat steeds uit naar duurzaamheid en welzijn voor het milieu.

Zo komen er ook zonnepanelen waar zijn dak te klein voor is maar er is plaats genoeg op het landgoed. Ze worden op de grond geinstalleerd, niks bijzonders zou je zeggen, maar toch komen er dan aspecten aan de orde zoals beveiliging en diefstal, wat je niet hebt als ze op het dak liggen.

Heythuysen, 10 october 2016.

Hallo iedereen:

Het is nu 4 maanden geleden, dat ik mijn eerste impressies op papier zette.
De bouw heeft nu nagenoeg zijn hoogste punt bereikt en er zijn een heleboel besluiten gevallen.

De vijver met de drinkpoel is opgeleverd en er is een mooi stalen beeldwerk geplaatst nabij de vijver. De afwerking is nagenoeg bekend en de Ardenner breuksteen is uitgezocht in de groeve te Malmedy.

We hebben de liftenfabrikant bezocht in Bleiswijk.

De zonnepanelen, waarover ik sprak de vorige keer komen ingebed op het landschap te liggen, links van de oprijlaan. NSW heeft hiervoor een verklaring van geen bezwaar afgegeven en het is nog wachten op de vergunning van de gemeente.

Er is een glazen kast ontworpen met een houten berging, links van de villa en dit alles passend in het tuinplan.

De W en E installaties zijn geoptimaliseerd, lees duurzamer- energie zuiniger- geworden.

Uiteraard komen we ook problemen tegen. Als voorbeeld speelt nu het transport van het zwembad.

In mijn volgende impressie kunt U de afloop ervan lezen.

Wordt vervolgd!