Dé uitdaging van Anne Marie.

Hallo vrienden van Villa Walrick!


Ik ben Anne Marie Cleven (46) geboren in Horst (Noord-Limburg) en woon al 28 jaar in Maastricht.
Ik heb 2 lieve kinderen. Een zoon Saviël (15) en een dochter Darcine (11).
Ik hou van de natuur én van mensen. Het meest geniet ik van een mooie, zonnige dag in het voorjaar met z’n lekkere geuren en mooie kleuren.

“Voor mij is iedere dag de moeite waard!”

In onze “vrije tijd” runnen wij een B&B en is het heerlijk om mensen in de watten te leggen en ervoor te zorgen dat ze zich thuis voelen.
Mijn hobby’s zijn (wanneer ik niet aan het werk ben): skeeleren, tuinieren en op pad gaan. Ik hou van lachen en gek doen maar ben geen carnavalstype. Een leven zonder vrijheid en humor kan ik me niet voorstellen.
Voor mij is iedere dag de moeite waard!

In 1994 ben ik afgestudeerd en meteen voor mezelf begonnen. In eerste instantie gaf ik les aan verschillende volksuniversiteiten en maakte ik interieurcursussen op maat voor diverse woningcorporaties en particuliere ondernemingen.
Geleidelijk aan wisten opdrachtgevers mij te vinden waardoor ik de mogelijkheid kreeg mijn werkveld te verruimen. De diversiteit aan opdrachten zorgt er steeds weer voor dat ik geprikkeld wordt en dat je geen gelegenheid krijgt om op de “automatische piloot” te varen want in mijn ogen zou dat de dood betekenen voor een creatieve geest.

“een bijdrage leveren aan de de weg die de nieuwe generatie studenten voor zich heeft”

Sedert enkele jaren geef ik op dinsdag les aan 2e en 3e jaars studenten die studeren aan de bachelor of Architecture & Interior Design te Maastricht.
Dit is de opleiding waar het voor mij ook allemaal begonnen is, dus dat geeft veel voldoening om ook hier een bijdrage te mogen leveren aan de weg die deze nieuwe generatie van studenten nog voor zich heeft.
Een hele andere kant van mijn vak en kennis kan ik kwijt als interieurarchitecte van Landgoed Walrick.
We hebben bij het ontwerp van Villa Walrick geprobeerd om zoveel mogelijk met respect voor omgeving en natuur om te gaan.

Er worden veel eerlijke en natuurlijke materialen gebruikt wat ervoor zorgt dat de villa, net als een kameleon, het karakter van zijn omgeving aanneemt en zoveel mogelijk in harmonie zou moeten zijn met deze omgeving.
Daar zit dan ook meteen een heel stuk van de uitdaging en ik werk er met veel plezier aan samen met de andere leden van het bouwteam. Alles gebeurt in overleg met de opdrachtgever om te komen tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat. Het wordt immers zijn (t-)huis.

Uitdaging


“Communicatie vormt de basis voor een goed resultaat.”

De grootste uitdaging van mijn beroep is de diversiteit van mensen en karakters.
Je moet bij iedere opdracht telkens weer op zoek naar de balans tussen willen en kunnen, wat niet altijd eenvoudig is.

Communicatie speelt hierbij ook een belangrijke rol want ook dat vormt de basis voor een goed eindresultaat.

Wat ik spannend vind aan deze opdracht is het samenwerken met de vele partijen in de bouw én het duidelijk kunnen maken wat je bedoelt en wat je wilt, zeker als het hele specifieke materialen betreft waarvan je beseft dat er geen geschreven handleiding op de plank ligt.
Dan moet je dus alle creativiteit uit de kast halen om dit aan de uitvoerende partijen te kunnen overbrengen zonder dat je mensen het gevoel geeft dat ze niet goed bezig zijn, we willen het gewoon anders hebben, dat is alles.
Dat is voor mij de échte uitdaging binnen dit project!

  • nacht-4
  • nacht-3
  • nacht-1

Mocht een vergelijkbare opdracht zich weer voordoen, hou ik me aanbevolen waarbij ik wel wil opmerken dat je nooit hetzelfde kunt maken, elke opdracht en ook elke klant is voor mij uniek.
Ik wil graag iets persoonlijks maken en dat kan alleen als beide partijen hiervoor open staan en durven.

Voor Villa Walrick komt de oplevering in zicht, dus ik mag nog even genieten van de bouwvergaderingen op vrijdag waar we samen zoeken naar oplossingen voor moeilijke vraagstukken waarbij de kwaliteit gewaarborgd moet blijven, zeker in deze laatste fase van afbouw.

Heel veel succes voor iedereen met de laatste loodjes!

Groetjes,
Anne Marie