De groene vingers van Wiel

Hallo vrienden,

Ik ben Wiel Kok, heb een hoveniersbedrijf,  ‘Tuindesign&Styling Ves Reynders’ genaamd en ik leg de tuin aan op villa Walrick.

img_0001-1Wie is Wiel?
Wiel woont in Merkelbeek, is 60 jaar getrouwd met Marriet en heeft 5 kinderen van 29-39 jaar. Allemaal zijn ze uitgevlogen en daar horen ook 4 kleinkinderen bij, waarvan ik erg geniet.
Na de basisschool heb ik de Lagere Tuinbouwschool en de Middelbare Tuinbouwschool gevolgd, zeg maar de hoveniers opleiding. Daarna ben ik gaan werken bij een hoveniersbedrijf in Roermond en tegelijkertijd heb ik een lerarenopleiding gevolgd.
Ik ben toen les gaan geven op de Middelbare Tuinbouwschool in Venlo en heb ook nog les gegeven aan Ed Gielens. Ed Gielens is nu bij mij in dienst en is aanspreekpunt tijdens de uitvoering op villa Walrick.

In 1988 ben ik eindverantwoordelijke geworden op de “kasteeltuinen” in Arcen.
In 2002 werd ik ZZP er en verhuurde mij aan bedrijven als werkvoorbereider, calculator projectleider etc.

In die hoedanigheid ben ik ook projectleider geweest bij de aanleg van de wereldtuinen “ Mondo Verde”in Landgraaf, aanleg van een sportpark Venlo en de dierentuin Gaia Zoo in Kerkade, om maar enige grotere projecten eruit te pakken.

In 2007 heb ik het hoveniersbedrijf van Ves Reijnders overgenomen.

Mijn hobby is tuinieren en om het woord bij de daad te voegen, ik heb thuis 7000 m2 tuin. Ik sta s’ morgens om 05.30 op, dan heb je nog wat aan de dag en kom ik ook niet te laat op mijn werk. Ik vind het leuk om tuinen te ontwerpen en te maken, mijn beroep is tevens mijn hobby.

Wat vind ik van villa Walrick?
Kort gezegd een prachtige locatie in een prachtige omgeving waar je weinig tuin aan hoeft toe te voegen.

Groetjes van Wiel.